AVG-wetgeving helder uitgelegd tijdens Small Business Event 'AVG-verdiepingssessie'

Op 26 juni 2018 was er een bijeenkomst over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei van toepassing in alle lidstaten van de Europese Unie. Deze nieuwe verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Doel van de AVG is de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van hun gegevens en het vrije verkeer van persoonsgegevens.

De nieuwe wet is van toepassing op iedere organisatie en legt meer verantwoordelijkheid neer bij degene die persoonsgegevens verwerkt. Ook voor ondernemers dus ontzettend belangrijk. Vanaf 25 mei moeten ook zij aan kunnen tonen dat de gegevensverwerkingen voldoen aan de eisen van de verordening.

Jo Weerts legde tijdens de avond uit waarom de AVG nodig is, wat de nieuwe regels inhouden, wat je kan doen en waar je aan moet voldoen. Jo is presentator, docent, trainer en directeur van JWinfotainment. Door op een boeiende en verrassende manier gebruik te maken van anekdotes, metaforen, humor en kwinkslagen, maakt Jo Weerts al ruim 30 jaar met veel succes de taaiste wet- en regelgeving glashelder en allesbehalve saai.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing in alle lidstaten van de Europese Unie. Deze nieuwe verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Doel van de AVG is de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van hun gegevens en het vrije verkeer van persoonsgegevens.

Small Business Events Zoetermeer

‘Small Business Events’ is een interessant programma voor en door ondernemers (zzp en mkb) in de regio Zoetermeer. ‘Small Business Events’ worden vormgegeven in een samenwerkingsverband tussen de Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ, gemeente Zoetermeer en ondernemers uit Zoetermeer. De events zijn een reeks bijeenkomsten met interessante onderwerpen met als doel ondernemers te inspireren zodat zij hun bedrijf goed kunnen opbouwen en continueren.

Harrie Lamers zijn ervaringen

ShareEmail

 

TOP