Small Business Event ‘Kansen Benutten’

De Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg ontving op maandag 25 januari kleine ondernemers uit Zoetermeer en omgeving tijdens het eerste grote Small Business Event ‘Kansen Benutten’. De enorme hal van de DIF gonsde van enthousiasme en bedrijvigheid, het evenement van de RVOZ en gemeente Zoetermeer werd bezocht door ruim 400 ondernemers.

Informatiemarkt en pitchen
De deelnemers bezochten de informatiemarkt met bedrijven die zich presenteerden aan het publiek. Maar echt in gesprek met elkaar kwamen de ondernemers tijdens de ‘pitchrondes’: verdeeld in groepjes van rond de 8 deelnemers kreeg iedereen om de beurt een minuut de tijd om te pitchen. In één minuut vertellen waar je goed in bent, wat je passie is of waar je naar op zoek bent. Eén van de tips van de pitchers: “vertel wat je doet, maar ook wat het oplevert!”. Een goede pitch trekt de aandacht, is helder en duidelijk en vooral ‘echt’.

De deelnemers gaven elkaar punten voor de beste pitch, wat uiteindelijk een spannende eindstrijd opleverde tussen 6 pitchers met elk 25 punten of meer. Pitcher Monique van Santen vertelde binnen 1 minuut zo enthousiast waarom haar passie ligt bij de renovatie van keukens dat zij werd uitgekozen tot beste pitcher van het event! Bij haar bedrijf Keukenrenovatie Zoetermeer is zij niet voor de administratie, maar zoals ze zelf zei: "ik ben de spuiter!".

Inspirator Annemarie van Gaal
Gastspreker en inspirator van de dag was de bekende ondernemer Annemarie van Gaal. Ondernemers lieten zich inspireren door haar lezing en praktische tips. Van Gaal: “Ook als je klein bent, kunt je groots ondernemen. Zorg dat je luistert naar de markt. Bepaal je productprijs niet op basis van wat er in de boekjes staat, maar vraag de markt wat jouw product waard is. Zo weet je direct of een product het gaat halen of niet. Scheelt je veel onnodige investeringen.”

"De zzp'er is de multi-national van de toekomst! Kleine ondernemers die samenwerken kunnen sterker staan dan mega grote bedrijven, omdat elke zzp’er hoge motivatie en inzet voor het bedrijf heeft maar ook de vrijheid om zelf dingen te doen.” De toekomst ligt volgens Annemarie in handen van de mzp’er, de multi-national zonder personeel, die online en in samenwerking met andere zelfstandigen de wereld kan veroveren.

TOP